BHV certificaat

Alles wat je moet weten over het BHV-certificaat

Het BHV-certificaat is een veelbesproken onderwerp waar de nodige vragen over zijn. Hoe kun je het BHV-certificaat behalen en hoelang is het geldig? Wat te doen bij het kwijtraken van je certificaat? Deze vragen en meer beantwoorden we in dit artikel.


Hoe BHV-certificaat halen?

Een BHV-certificaat kan je halen door een BHV cursus te doen bij een opleidingscentrum. Bij de meeste opleidingscentra kan je kiezen tussen een eendaagse of tweedaagse BHV cursus. De herhaalcursus duurt altijd een halve of een hele dag.

Hoe lang is een BHV-certificaat geldig?

Bij de meeste opleidingscentra is het BHV pasje een jaar geldig. Bij Vakles is je BHV-certificaat echter 2 jaar geldig! In de praktijk blijkt dat er na 2 jaar heel wat van de kennis verloren is gegaan.  Ook het uitvoeren van handelingen zoals de stabiele zijligging, reanimatie en de Rautekgreep blijken na verloop van tijd best lastig. Daarom kun je er ook voor kiezen om elk jaar de BHV basiscursus bij Vakles te herhalen. Uiteraard verleng je hiermee opnieuw de geldigheid van je certificaat met 2 jaar.

Kun je zakken voor de BHV-cursus?

Ja, dat is mogelijk. Om je BHV-certificaat te behalen moet je zowel slagen voor het theoretische als prijkgedeelte van de cursus. Het niet behalen van je BHV-certificaat kan gevolgen hebben voor de veiligheid op de werkvloer.


Boek direct een cursus!


Hoe BHV-certificaat opvragen?

In verschillende situaties kan het zijn dat je je BHV-certificaat wilt opvragen. Stel dat een werkgever de echtheid van je pasje of certificaat wilt verifiëren, dan kan dat heel eenvoudig door de werkgever naar Vakles te laten bellen of mailen. Wij zoeken het nummer van het pasje dan op en kunnen dan de echtheid bevestigen.

Mocht je het BHV-certificaat zijn kwijtgeraakt, dan kun je een nieuwe opvragen.

Wat doen bij het kwijtraken van het BHV-certificaat?

Het is erg vervelend als je je BHV-certificaat kwijtraakt. Mocht je je BHV-certificaat of pasje kwijt zijn, dan kan je altijd naar Vakles bellen of mailen. Wij zullen dan kosteloos een nieuw pasje of certificaat voor je maken en opsturen. Het enige wat wij dan moeten weten is de datum waarop je (ongeveer) je pasje hebt gehaald. Bel ons op 0229-268112 of stuur een e-mail naar info@u166727p154380.web0157.zxcs-klant.nl.

Wat doen als het BHV-certificaat is verlopen?

Als je BHV-certificaat is verlopen, dan moet je een herhalingscursus volgen. Een herhalingscursus is verplicht om de geldigheid van het BHV-certificaat te verlengen. De BHV herhalingscursus is in feite een herhaling van de BHV basiscursus, maar dan met geactualiseerde informatie.

Meer informatie: BHV certificaat (bijna) verlopen? Wat nu?