BHV certificaat twee jaar geldig

BHV certificaat: alles wat je moet weten over het BHV-certificaat

Hoe BHV certificaat halen?
Een BHV certificaat kan je halen door een BHV cursus te doen bij een opleidingscentrum. Bij de meeste opleidingscentra kan je kiezen tussen een eendaagse of tweedaagse BHV cursus. De herhaalcursus duurt altijd een halve of een hele dag.

Hoe lang is een BHV certificaat geldig?
Bij de meeste opleidingscentra is het BHV pasje een jaar geldig. Het is verstandig om je BHV elk jaar te herhalen. In de praktijk blijkt dat er na een jaar heel wat van de kennis verloren is gegaan. Ook het uitvoeren van handelingen als stabiele zijligging, reanimatie en de Rautekgreep blijken na een jaar best lastig.


Boek direct een cursus!


Hoe BHV certificaat opvragen?
Stel dat een werkgever de echtheid van je pasje of certificaat wil verifiëren, dan kan dat heel eenvoudig door de werkgever naar Vakles te laten bellen of mailen. Wij zoeken het nummer van het pasje dan op en kunnen dan de echtheid bevestigen.

Wat doen als het BHV certificaat is verlopen?
Als je BHV certificaat is verlopen, dan moet je een BHV herhaalcursus volgen. Als je pasje niet meer dan drie maanden is verlopen, dan kan je bij Vakles nog steeds de herhaalcursus volgen en hoef je dus niet weer helemaal de basiscursus te volgen.

Wat doen bij het kwijtraken van het BHV certificaat?
Mocht je je BHV certificaat of pasje kwijt zijn, dan kan je altijd naar Vakles bellen of mailen. Wij zullen dan kosteloos een nieuw pasje of certificaat voor je maken en opsturen. Het enige wat wij dan moeten weten is de datum waarop je(ongeveer) je pasje hebt gehaald.