BHV certificaat verlopen

Uw BHV-certificaat (bijna) verlopen? Wat nu?

Zoals u waarschijnlijk wel weet is een BHV’er verplicht voor bedrijven die personeel in dienst hebben. Logisch ook, want met een BHV’er op de werkvloer weet u namelijk zeker dat iemand in staat is om te helpen in geval van nood. Maar wat moet u doen als uw BHV-certificaat (bijna) verlopen is?


Hoe lang mag een BHV-certificaat verlopen zijn?

Mocht u erachter komen dat uw BHV certificaat bijna verlopen is dan hoeft u zich nog niet gelijk zorgen te maken. Het is namelijk zo dat een BHV-certiciaat voor maximaal 3 maanden verlopen mag zijn. Houd rekening met het feit dat deze drie maanden als strenge eis wordt gezien. Is het certificaat voor een langere termijn verlopen, dan voldoet u helaas niet aan de wettelijke plicht die op u rust als ondernemer zijnde. Als cursist bent u na deze periode geen BHV-er meer en zo mag u ook niet aangemerkt worden binnen het bedrijf waar u werkzaam bent. Overigens hoeft u als cursist niet meer de basiscursus te volgen. Middels een herhaalcursus bent u in staat om uw verlopen certificaat weer rechtsgeldig te maken.


Boek direct een cursus!


Waarom uw BHV-certificaat verlengen?

De voornaamste reden om uw BHV-certificaat te verlengen is het feit dat u hiermee aan de letter van de wet voldoet. Maar dit is niet de enige reden, het is namelijk ook zo dat het vele malen veiliger is. Het kan zijn dat bepaalde technieken op bijvoorbeeld het gebied van reanimatie achterhaald zijn. Of het is mogelijk dat kennis op het gebied van hulpverlening na verloop van tijd is weggezakt. Middels een herhaalcursus bent u in staat om altijd weer up-to-date te blijven van de laatste kennis en info.

Volg een herhaalcursus bij Vakles

Bij Vakles bent u aan het juiste adres voor het volgen van een herhaalcursus. Daarnaast kunt u bij ons uw reguliere BHV-certificaat halen als u dit nog niet heeft. Haalt u een BHV-certificaat bij Vakles, dan is uw certificaat wel 2 jaar lang geldig in plaats van 1 jaar. Meer te weten komen over de mogelijkheden? Neem dan vandaag nog contact met ons op!