✓ Certificaat 2 jaar geldig Goedkoopste van Nederland ✓ 6000+ cursisten per jaar ✓ € 150,- all in.

Een BHV cursus volgen in Amsterdam? Leer essentiële vaardigheden voor bedrijfshulpverlening tijdens een training gegeven door ervaren en enthousiaste instructeurs. Onze cursussen zijn niet alleen theoretisch, maar ook praktijkgericht en met een vleugje humor. Uw BHV-certificaat is bij Vakles 2 jaar geldig!


BHV cursus Amsterdam

Locatiegegevens

Vakles
Ellermanstraat 30
1114 AK Amsterdam
Noord-Holland
0229-268112

Bekijk cursusdata & reserveer
BHV cursus Amsterdam in 1 dag

De BHV basiscursus in Amsterdam duurt een dag (van 9.00u - 16.30u) en de prijs van € 150,- (ex. btw) is inclusief koffie/thee, lunch en natuurlijk uw certificaat. De cursus wordt gegeven in zalencentrum 'Dominion'. Onze cursuslocatie is ook goed bereikbaar voor cursisten uit de buurt van Amsterdam, zoals Haarlem, Hoofddorp, Hilversum, Zaandam en Purmerend.

Cursusoverzicht
Duur 1 dag (09:00 - 16:30 uur).
Adres Ellermanstraat 30, 1114 AK Amsterdam.
Parkeren Gratis op eigen terrein (19 parkeerplekken).
Vooropleiding Geen voorkennis/opleiding benodigd.
Certificaat BHV-certificaat & pasje.
Geldigheid 2 jaar.
Prijs € 150,- ex. btw. Inclusief lunch, thee/koffie & lesmaterialen.
Cursuslocaties in de buurt Almere.
Op eigen locatie Een BHV cursus op eigen locatie is mogelijk vanaf 2 deelnemers.
Herhalingscursus

Is uw certificaat bijna verlopen? Volg dan onze BHV herhalingscursus. Wij geven geen specifieke herhalingscursus, maar u volgt in feite opnieuw de BHV basiscursus. De herhalingscursus wordt aangepast aan het kennisniveau van de cursisten en voorzien van de meest actuele informatie op het gebied van bedrijfshulpverlening.
Cursusdata 2024: boek hier uw cursus

Laden...Sfeerimpressie BHV cursus

Vakles
BHV cursus
BHV reanimatie
Branddeken gebruiken
Vakles BHV
Blusoefeningen
BHV training
Reanimatie oefening
BHV leuk en grappig
Reanimeren
BHV vluchtroute
EHBO
BHV Watertuin Schiedam
BHV branddeken
Brand blussen BHV
BHV bij Minimax Brandbeveiliging
BHV Impact personeel
Vakles cursussen
Vakles BHV cursus BHV reanimatie Branddeken gebruiken Vakles BHV Blusoefeningen BHV training Reanimatie oefening BHV leuk en grappig Reanimeren BHV vluchtroute EHBO BHV Watertuin Schiedam BHV branddeken Brand blussen BHV BHV bij Minimax Brandbeveiliging BHV Impact personeel Vakles cursussen


Veelgestelde vragen

Waarom BHV?

Waarom BHVBHV cursus inhoud in Amsterdam

BHV training AmsterdamAllereerst vindt onze BHV cursus plaats op de volgende locatie: Ellermanstraat 30, 1114 AK Amsterdam, tenzij anders aangegeven. Deze locatie is zeer goed bereikbaar met de auto, maar ook met het openbaar vervoer. Dit geldt ook voor cursisten die uit de buurt komen van de hoofdstad.

Om de BHV cursus te volgen heeft u bij Vakles geen vooropleiding of voorkennis nodig, want wij leiden u in 1 dag op tot erkende BHV'er! Tijdens de uitgebreide basiscursus komen alle onderwerpen aan bod die nodig zijn om als bedrijfshulpverlener goed uw taak te kunnen uitoefenen in geval van incidenten en calamiteiten, zoals alarmeren, ontruimen & EHBO.

Wij passen altijd daar waar dat nodig en mogelijk is de situatie aan zoals die voor de cursist van toepassing is. Na afloop van de cursus ontvangt u het BHV-certificaat en de BHV-pas. Sommige organisaties vragen om zogenaamde 'Eerste hulp gekwalificeerde medewerkers'. Deze medewerkers moeten beschikken over een EHBO of BHV-certificaat aangevuld met een 'EHBD-certificaat'. Indien dit van toepassing is voor u, dan dient u bij een externe organisatie een cursus te volgen.

Kortom: een BHV cursus bij Vakles staat garant voor een leerzame dag, een enthousiaste instructeur en natuurlijk veel praktijk!


Onderwerpen die aan bod komen


Blussen
Alarmeren
Ontruimen
Reanimeren met AED
EHBO

> Blussen

De cursist leert herkennen in welk stadium een brand zich bevindt om vervolgens de juiste vervolgstappen te bepalen. Een mogelijk scenario zou kunnen zijn dat de brand zich in het beginstadium bevindt. Dat betekent dat de brand in dat geval nog door de BHV'er geblust mag worden.

> Alarmeren

Aan bod komen de verschillende manieren hoe, door wie en aan wie een alarmerende situatie kan worden doorgegeven. Verschillende scenario’s komen hierbij aan bod, zoals een mondelinge melding van een bezoeker aan de receptie, een telefonische melding door een medewerker, maar ook een melding door een automatische brandmelder.

Lees ook: hoe snel moet BHV starten na een melding.

> Ontruimen

Wanneer er om welke reden dan ook gevaar dreigt in een gebouw, dan dient er ontruimd te worden. Een ontruiming verloopt beter, sneller en veiliger wanneer deze geordend verloopt. Dus zonder paniek. We oefenen met ontruimen aan de hand van een table-top oefening. Hieruit volgt het naspelen van een ontruiming op een plattegrond, waarbij diverse scenario’s aan bod komen.

> Reanimeren

Met behulp van reanimatiepoppen oefenen we het reanimeren van iemand met een hartstilstand. Hierbij maken we gebruik van een AED, zodat we de situatie zo goed mogelijk kunnen nabootsen.

> EHBO

• Verschillende soorten verwondingen en de behandeling daarvan;
• Diverse ziektebeelden;
De Rautekgreep;
De Heimlichgreep.


Welke vaardigheden leert de cursist?

> EHBO:
 • Verschillende soorten verwondingen herkennen.
 • Correct handelen bij de verschillende soorten verwondingen.
 • Snelverband en een drukverband aanleggen.
 • Adequaat handelen bij verstikking en verslikking.
 • Juist en snel handelen bij flauwvallen.
 • Handelen bij verschillende bewustzijnsstoornissen.
 • Basale reanimatie toepassen en de AED op de juiste wijze gebruiken.
 • Overdracht aan professionele hulpverleners.
> Brand:
 • Weten wat brand is en hoe u brand moet blussen.
 • Wat te doen in geval van brand.
 • Veilig optreden bij rook, hitte en op een veilige wijze deuren openen.
 • Het juiste blusmiddel gebruiken bij een brand.
 • Een vaste stoffenbrand en/of een vloeistofbrand en/of een gasbrand bestrijden.
> Ontruiming:
 • De voorzieningen kennen, zodat een gebouw op een veilige wijze ontruimt wordt.
 • Handelen volgens de algemene ontruimingsprocedure en de gedragsregels voor de BHV'er tijdens het ontruimen.
 • Aanwijzingen geven aan medewerkers en derden.
 • Werkplekken en algemene ruimten controleren.

Tot slot is deze lijst van toepassing in geval van een open inschrijving op één van onze cursuslocaties. Indien het om een incompany training gaat, dan kunnen er onderwerpen vervallen of juist uitgebreider worden behandeld.
Nieuwsbericht: 05-01-2024

Zeer geslaagde BHV cursus in Amsterdam

Vandaag heeft Vakles weer een zeer geslaagde BHV cursus gegeven in Amsterdam. Omdat onze vaste cursuslocatie bezet was deze dag, hebben we de cursus verplaats naar een andere locatie. Om deze reden. heeft de cursus plaatsgevonden in 'Het Wapen van Diemen'.

De cursisten waren 's morgens allemaal mooi op tijd aanwezig. Iedereen was blij dat de locatie goed bereikbaar was en dat ze gratis konden parkeren. We hadden een hele leuke mix van cursisten, van een kassière tot advocaat. Niemand van de cursisten had recent een BHV-training gevolgd. Voor een aantal mensen was het zelfs de allereerste keer, waardoor iedereen erg gefocust was.

Zoals altijd was de cursus enerzijds theoretisch en anderzijds praktijkgericht. Met veel enthousiasme hebben de cursisten de verschillende onderdelen van de BHV cursus doorlopen, zoals de noodvervoersgreep van Rautek, snel- en drukverband, brand blussen en reanimeren. Met succes bluste de cursisten een beginnende brand met een schuimblusser, waardoor de brand zich niet meer verder kon uitbreiden. Een van de cursisten vertelde dat zijn broer enkele maanden geleden een cursus bij Vakles heeft gevolgd en daar in de praktijk al veel aan heeft gehad.

Ten slotte werd de cursus mooi op tijd afgesloten en iedereen kon met zijn of haar certificaat naar huis. Wij hopen dat we iedereen weer terugzien bij de herhalingscursus!

BHV cursus in AmsterdamContact

Heeft u nog vragen op opmerkingen? Wij staan voor u klaar! Stel uw vraag via het contactformulier of bel ons op 0229-268112.