✔️ Certificaat 2 jaar geldig ✔️ Goedkoopste van Nederland ✔️ 6000+ cursisten per jaar ✔️ € 150,- all in.

BHV cursus Amsterdam

Locatiegegevens

Vakles
Ellermanstraat 30
1114 AK Amsterdam
Noord-Holland
0229-268112

Reserveer directBedrijfshulpverlening Amsterdam in 1 dag

De BHV basiscursus duurt een dag (van 9.00u - 16.30u) en de prijs van €150,- (ex. BTW) is inclusief koffie/thee, lunch en natuurlijk uw officiële certificaat. De cursus wordt gegeven in de vergaderzaal van Backspace Escape Rooms. De cursuslocatie is ook goed bereikbaar voor cursisten uit de buurt van Amsterdam, zoals Haarlem, Hoofddorp, Hilversum, Zaandam en Purmerend.

Herhalingscursus

Uw BHV-certificaat is bij Vakles maar liefst 2 jaar geldig! Wij adviseren u om elk jaar de herhalingscursus te volgen, zodat uw kennis weer helemaal up-to-date is, maar om de 2 jaar mag ook. Let op dat uw BHV-certificaat niet meer dan 3 maanden verlopen mag zijn. De herhalingscursus duurt een halve dag (van 9.00u – 15.00u) en bedraagt € 95,- (ex. BTW).

Liever op eigen locatie?

Bij Vakles kunt u ook kiezen voor een BHV cursus op uw eigen locatie. Dit kan al vanaf 4 cursisten!

Locaties in de buurt

U kunt ook kiezen voor een cursuslocatie in de buurt van Amsterdam:
-> Almere

Waarom BHV?

Waarom BHV
Kies een datum en reserveer (2022/2023)

Laden...

Vakles
BHV cursus
BHV reanimatie
Vakles BHV
Blusoefeningen
BHV training
BHV leuk en grappig
Reanimatie oefening
Reanimeren
Vakles cursussen
EHBO
Brand blussen BHV
Vakles BHV cursus BHV reanimatie Vakles BHV Blusoefeningen BHV training BHV leuk en grappig Reanimatie oefening Reanimeren Vakles cursussen EHBO Brand blussen BHV


Veelgestelde vragen
BHV cursus inhoud Amsterdam

BHV training AmsterdamOnze BHV cursus wordt gegeven op de volgende locatie: Transformatorweg 30a, 1014 AK Amsterdam (Sloterdijk). Deze locatie is zeer goed bereikbaar met de auto (gratis parkeren), maar ook met het openbaar vervoer. Dit geldt voor cursisten die wonen, werken of uit de buurt komen van onze hoofdstad.

Om de BHV cursus te volgen heeft u geen vooropleiding of voorkennis nodig. Bij Vakles wordt u namelijk in 1 dag opgeleid tot erkende BHV-er. Tijdens de uitgebreide basiscursus komen alle onderwerpen aan bod die nodig zijn om als BHV-er goed uw taak te kunnen uitoefenen in geval van incidenten en calamiteiten.

Bij Vakles kunt u rekenen op een leerzame dag, een enthousiaste instructeur en veel praktijk!


Onderwerpen die aan bod komen


Blussen;
Alarmeren;
Ontruimen;
Reanimeren met AED;
EHBO.

> Blussen

De cursist leert herkennen in welk stadium een brand zich bevindt en op basis daarvan te beslissen welke vervolgstappen genomen kunnen worden. Een mogelijk scenario zou kunnen zijn dat de brand zich in het beginstadium bevindt. Hij mag dan nog door de BHV-er geblust worden.

> Alarmeren

Aan bod komen de verschillende manieren hoe, door wie en aan wie een alarmerende situatie kan worden doorgegeven. Verschillende scenario’s komen aan bod; een mondelinge melding van een bezoeker aan de receptie, een telefonische melding door een medewerker en een melding door een automatische brandmelder.

Lees ook: hoe snel moet BHV starten na een melding.

> Ontruimen

Wanneer er om welke reden dan ook gevaar dreigt in een gebouw, dan dient er ontruimd te worden. Een ontruiming verloopt beter, sneller en veiliger wanneer deze geordend verloopt. Dus zonder paniek. Tijdens de cursus wordt het ontruimen geoefend aan de hand van een table-top oefening. Op een plattegrond wordt een ontruiming nagespeeld waarbij diverse scenario’s aan bod komen.

> Reanimeren

Met behulp van reanimatiepoppen wordt geoefend in het reanimeren van iemand met een hartstilstand. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van een AED.

> EHBO

Tijdens de cursus komen diverse EHBO-handelingen aan bod:
• Diverse soorten verwondingen en de behandeling daar van;
• Diverse ziektebeelden;
de Rautekgreep;
de Heimlichgreep.

De cursus wordt altijd daar waar dat nodig en mogelijk is aangepast aan de situatie zoals die voor de cursist van toepassing is. Na afloop van de cursus ontvangt u het BHV-certificaat en de BHV-pas.


Welke vaardigheden leert de cursist?

> EHBO:

-De cursist kan verschillende soorten verwondingen herkennen.
-De cursist weet hoe te handelen bij de verschillende soorten verwondingen.
-De cursist kan een snelverband en een drukverband aanleggen.
-De cursist weet hoe te handelen bij verstikking en verslikking.
-De cursist weet hoe te handelen bij flauwte.
-De cursist weet hoe te handelen bij verschillende bewustzijnsstoornissen.
-De cursist kan de basale reanimatie toepassen en de AED op de juiste wijze gebruiken.
-De cursist weet hoe hij moet overdragen aan professionele hulpverleners.

> Brand:

-De cursist weet wat brand is en hoe brand kan worden geblust.
-De cursist weet wat een BHV-er moet doen in geval van brand.
-De cursist kan veilig optreden bij rook, hitte en op een veilige wijze deuren openen.
-De cursist kan het juiste blusmiddel gebruiken bij een brand.
-De cursist kan een vaste stoffenbrand en/of een vloeistofbrand en/of een gasbrand bestrijden.

> Ontruiming:

-De cursist kent de voorzieningen om een gebouw op een veilige wijze te ontruimen.
-De cursist kan handelen volgens de algemene ontruimingsprocedure.
-De cursist kan handelen volgens de gedragsregels voor de BHV-er tijdens het ontruimen.
-De cursist kan aanwijzingen geven aan medewerkers en derden.
-De cursist kan werkplekken en algemene ruimten controleren.

Deze lijst is van toepassing in geval van open inschrijving. Indien het om een incompany training gaat kunnen er onderwerpen vervallen of juist uitgebreider worden behandeld.
Nieuwsbericht: 01-12-2022

Zeer geslaagde BHV cursus in Amsterdam

Vandaag heeft Vakles weer een zeer geslaagde basis BHV gegeven. Omdat onze vaste locatie in Sloterdijk bezet was deze dag, heeft de cursus plaatsgevonden in Het Wapen van Diemen. De cursisten waren 's morgens allemaal mooi op tijd aanwezig. Iedereen was blij dat de locatie goed bereikbaar was en dat er gratis geparkeerd kon worden. We hadden een hele leuke mix van cursisten, van kassière tot advocaat. Niemand van de cursisten had recent een BHV training gevolgd en voor een aantal mensen was het zelfs de allereerste keer.

Zoals altijd was de cursus deels theoretisch en deels praktijkgericht. De cursisten met veel enthousiasme verschillende onderdelen van de BHV cursus doorlopen, zoals de noodvervoersgreep van Rautek, snel- en drukverband, brand blussen en reanimeren.  Een van de cursisten vertelde dat zijn broer enkele maanden terug de cursus bij Vakles had gevolgd en daar in de praktijk al wat aan heeft gehad. Met succes werd een beginnende brand met een schuimblusser geblust en op die manier werd voorkomen dat de brand zich verder kon uitbreiden. Dat horen we natuurlijk graag bij Vakles!

De cursus kon mooi op tijd afgesloten worden en iedereen kon met zijn of haar certificaat naar huis. Wij hopen dat we iedereen weer terugzien bij de herhalingscursus.

BHV cursus in AmsterdamContact

Heeft u nog vragen op opmerkingen? Wij staan voor u klaar! Stel uw vraag via het contactformulier of bel ons op 0229-268112.