wat betekent lotusslachtoffer

Lotusslachtoffer betekenis: wat is een lotusslachtoffer?

De betekenis van Lotus staat voor Landelijke opleiding tot uitbeelding slachtoffers. Lotusslachtoffers hebben een  opleiding achter de rug waarbij ze leren hoe ze allerlei EHBO-situaties na kunnen bootsen. Dat doen ze door zichzelf te grimeren, maar ook door toneel te spelen. Veel verwondingen zijn niet van echt te onderscheiden.

Waarom BHV met een lotusslachtoffer?

Tijdens een BHV cursus leert de cursist te reageren op allerlei onverwachte situaties. Zowel op het gebied van brand als in EHBO-situaties. Om op EHBO-situaties te kunnen reageren is het belangrijk dat een ziektebeeld of letsel snel herkend. Het doel is dat de cursist weet hoe te handelen om de situatie te stabiliseren en hij de juiste hulp in weet te schakelen. De cursist zal sneller tot actie overgaan, als hij (in de rest van dit stuk bedoel ik met hij de cursist, ongeacht het geslacht) zelfverzekerd is over zijn handelen. Een lotusslachtoffer is een specialist in het uitbeelden van ziektebeelden en het schminken van zeer realistische verwondingen. Doordat de cursist de diverse situaties kan oefenen tijdens de BHV cursus, zal de hij in echte situaties beter weten wat hem te doen staat en daardoor sneller tot handelen overgaan en in veel-EHBO situaties is snelheid van handelen van essentieel belang.


Boek direct een cursus!


Regel een Lotusslachtoffer bij uw BHV-cursus van Vakles

Bij uw offerteaanvraag kunt u aangeven of u wél of geen lotusslachtoffer in wilt zetten tijden de training. Het inzetten van een lotus zal de cursus absoluut meer diepgang geven. Wij zullen altijd zoeken naar een lotus van een lotuskring uit uw eigen omgeving. Voor het inzetten van een lotus rekenen wij € 150,- De lotus zal dan ongeveer anderhalf uur aanwezig zijn en de lotus zal ernaar streven zoveel mogelijk situaties na te bootsen die voor uw eigen werkomgeving relevant zijn. Uiteraard mag u ook zelf aangeven of u bepaalde situaties graag uitgebeeld/nagespeeld wil zien.