Het ontstaan van vakles

De oprichter van “Vakles” is Evert-Jan Meijer. Evert-Jan heeft een achtergrond als gevangenisbewaarder in de “Bijlmer Bajes”. Tijdens zijn werkzaamheden had hij daar veel te maken met BHV situaties, waarbij snel ingrijpen van groot belang was. Het ging daarbij om het blussen van kleine beginnende brandjes, alarmeren, ontruimen en diverse EHBO gerelateerde situaties.

Evert-Jan was altijd enthousiast BHV'er en nam met veel plezier deel aan de BHV cursussen. Doordat de interesse voor de BHV organisatie groeide, heeft hij er uiteindelijk zijn werk van gemaakt.

BHV én VCA

Naast BHV, begon ik ook VCA cursussen te geven. Ik zeg wel eens: “daar waar het in de VCA fout gaat, komt de BHV om de hoek kijken.” BHV en VCA hebben overlappingen, maar volgen elkaar ook op. Daar waar het niet goed gaat met de veiligheid tijdens het werk, kunnen immers ongelukken gebeuren.


Evert-Jan:

"Na het behalen van mijn instructeurs papieren, begon ik in 2013 als BHV instructeur op ZZP basis bij diverse opleidingscentra. Ik leerde daar veel van de andere BHV instructeurs en heb mij steeds verder in het vak gespecialiseerd. Omdat ik het tijd vond voor een andere aanpak, nam ik het besluit, helemaal voor mijzelf te beginnen.

De oprichting van Vakles was een feit en ik begon met het geven van BHV cursussen met mijn eigen onderneming. Ik had groepjes op basis van open inschrijving, maar gaf ook veel Incompany les bij diverse bedrijven. In eerste instantie alleen in Amsterdam, maar later zijn daar diverse steden bij gekomen."

 

Instructeurs

Wij zijn blij dat het goed gaat met “Vakles”. Evert-Jan probeert zoveel mogelijk de lessen zelf te geven, maar dat lukt inmiddels niet altijd meer. Daarom maken wij gebruik van een vaste groep instructeurs die op ZZP basis werken. Als wij bijvoorbeeld een dubbele datum hebben gepland, schakelen wij een instructeur uit de poule in.

Alle instructeurs komen uit de praktijk en weten daarom goed waar ze het over hebben. Dat vinden wij belangrijk. Geen kennis uit boekjes, maar vooral mensen met praktijkervaring. Uitsluitend dan kun je cursisten goed opleiden en de werkvloer opsturen met de juiste competenties.

Lees hier meer over onze maatschappelijk verantwoordelijkheid.


Samenwerkingen

      KNGO