Vakles streeft ernaar om zo goed mogelijk een MVO onderneming te zijn. Dat wil zeggen dat wij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Wij zijn hier in november 2017 mee begonnen en wij voeren nog steeds nieuwe ideeën door om nog beter rekening te houden met mens, mileu en de toekomst van de mensheid. De mogelijkheid om CO2 neutraal zijn enorm groot. Wij benutten die mogelijkheden en gaan dat dankzij mooie innovatieve ideeën in de toekomst alleen maar meer en meer doen. Het doel is om uiteindelijk geheel CO2 neutraal te ondernemen. Een belangrijke stap die wij hebben genomen is onze CO2 uitstoot verlagen.

Wat doen wij op dit moment om een zo schoon mogelijke wereld door te kunnen geven aan toekomstige generaties?

Vakles compenseert zijn eigen CO2 uitstoot en die van vele anderen

Uiteraard kunnen wij niet anders dan toch wat CO2 uitstoten. Wij doen  immers blusoefeningen en we rijden met een bus. Dit compenseert Vakles ruimschoots door jaarlijks 10 ton CO2 te compenseren door te doneren aan trees for all. Wat is Trees for all?

  • Trees for All is een stichting (dus zonder winstoogmerk). Trees for All is de enige stichting op het gebied van CO2 compensatie in Nederland en de enige die bomen kan planten, zowel in Nederland als in het buitenland:
  • Trees for all maakt het voor iedereen mogelijk bij te dragen aan een duurzame wereld.
  • Trees for all begeleidt ondernemers en particulieren die bomen willen planten en/of duurzaam of co2 neutraal willen ondernemen/leven.
  • Trees for all investeert alleen in projecten die voldoen aan Triple M (mens, mileu, meerwaarde).

Hieronder ziet u het bewijs dat Vakles op jaarbasis 10 ton CO2 compenseert. In de linker onder hoek ziet u het certificaat nummer.

trees for all vakles

LED verlichting

Op ons kantoor hebben wij onze verlichting vervangen voor  LED verlichting. LED verlichting brandt zuiniger en is daardoor een veel minder zware belasting voor het milieu. De lampjes gaan ook veel langer mee dan de traditionele gloeilamp. Uiteraard brandt alle verlichting op groene stroom.

Geen papier meer

Vakles verstuurd alle post per mail. Er worden zo min mogelijk documenten uitgeprint. Dit scheelt enorm veel papier. Het produceren van papier veroorzaakt veel CO2 uitstoot  en gaat ten koste van tropische bossen. Het produceren van cartridges is een zware belasting voor het milieu en in lege cartridges zet vaak rest inkt die via omwegen uiteindelijk in het milieu terecht komen.

Gescheiden afval

Bij vakles hebben wij veel afval. Dat afval is bijvoorbeeld afkomstig van verbandpakketje. Ook hebben wij bijvoorbeeld vaak  oude AED pad’s. Dat zijn de plakkers die aan de AED zitten en op de reanimatiepop worden geplakt. Veel van onze andere verbruiksmaterialen worden in plastic of papieren verpakking geleverd. Wij bewaren alles gescheiden en voeren uiteindelijk alles gescheiden af.