BHV leuk en grappig

Psst… BHV kan ook leuk en grappig zijn!

Wanneer je denkt aan een BHV-cursus, denk je waarschijnlijk aan een saaie cursus die je is opgelegd door je werkgever. Eigenaar van Vakles Evert-Jan is van mening dat een serieus onderwerp als BHV ook leuk en grappig kan zijn. “Een BHV basiscursus duurt bij ons van 9.00u – 16.30u. Als ik een hele dag moet vullen met serieuze stof, dan is het onmogelijk om iedereens concentratie erbij te houden. Daarom vind ik het heel belangrijk om humor in onze cursussen te verwerken, zodat cursisten niet alleen een memorabele dag hebben, maar ook de stof het beste onthouden”.


Hoe maken wij een BHV cursus aantrekkelijk?

> Humor

Zoals besproken tijdens de inleiding vinden wij humor heel erg belangrijk. Onderzoek wijst uit dat het toevoegen van humor bijdraagt aan het leerproces. De concentratie verbetert, het leren wordt leuker en de leerstof wordt beter onthouden. Een win-win voor iedereen.

Uit ervaring weten wij dat niet iedereen uit vrije wil of intrinsieke interesse een BHV cursus (bij ons) volgt. Cursisten komen regelmatig ongeïnteresseerd en zonder verwachtingen binnen wanneer wij een cursus geven. Het is aan ons de taak om onze cursisten te prikkelen en te laten interesseren voor het onderwerp. Dat doen we door er een luchtige training van te maken met veel humor, maar zonder dat dit ten koste gaat van de inhoud.

> Veel praktijk

Als we een hele dag vullen met alleen theorie, dan vallen onze cursisten bij bosjes neer. Daarom verwerken wij ook praktijk in de cursus, veel praktijk! Denk hierbij aan de noodvervoersgreep van Rautek, snel- en drukverband, reanimeren en als klap op de vuurpijl: brand blussen. Bij de ene cursus kunnen we gebruik maken van een mooie oefenruimte waarbij het hele inventaris in brand lijkt op te gaan. Bij de andere cursus gaan we met zijn allen naar buiten waar we een brandend blusbak, prullenbak en vuurkorf blussen.

Bekijk ook: BHV cursus inhoud – hoe ziet de cursus eruit?


Boek direct een cursus!


> Op locatie

Een andere manier hoe wij een BHV-cursus aantrekkelijk maken is door de cursus te geven bij jouw werkgever op locatie! Hierdoor ben jij als cursist in je eigen vertrouwde omgeving samen met je collega’s en hoeven jullie ook niet de deur uit. Dat scheelt weer tijd en reiskosten. Een BHV incompany cursus kan bij ons al vanaf 4 deelnemers. Hoe meer deelnemers, hoe meer korting. Een organisatie kan ten slotte nooit genoeg BHV’ers hebben.

Bekijk ook: BHV incompany training

Top-3 grappige BHV-filmpjes

Tot slot eindigen we dit artikel met een aantal grappige filmpjes over BHV. Zo zie je maar weer wat een beetje humor kan doen 😉