De Ruskenburcht

Vakles VCA cursus Groningen

Johan van Zwedenlaan 5/2
Groningen,
Groningen
9744DX

0229-2681122

VCA cursus Groningen


Vakles recensies

De cursus duurt een dag (van 9.00u – 17.00u) en de prijs van €140,- is inclusief inclusief examen, certificaat, boek (in bruikleen) en lunch. U kunt het boek ook aanschaffen voor € 25,-. Het eerste herexamen gratis, daarna € 95,- (deze prijs is ook van toepassing bij uitsluitend examen doen). De VCA Basis cursus Amsterdam wordt gegeven op een dinsdag. Kijk hieronder voor alle cursusdatums tot en met december 2018.

Kies een datum en reserveer

Laden...

Hoe ziet de VCA cursus in Groningen eruit?

Het behalen van uw Basis VCA certificaat is van belang als u aan de slag gaat in een werkomgeving met veel arbeidsrisico’s. Het in het bezit hebben van dit certificaat is vaak een vereiste van de opdrachtgever of werkgever. Indien u werkzoekende bent, dan kunt u uw kansen vergroten op de arbeidsmarkt door het volgen van een VCA training, want veel uitzendorganisaties vragen hier om.

Onderwerpen die aan bod komen tijdens de VCA cursus Groningen:

Gevaren, risico’s en preventie
Definities van gevaar en risico, preventie hiërarchie, veiligheidsaspecten in de werkvoorbereiding.
Ongevallen: oorzaken en preventie
Ongevallen theorie, ongevallen preventie, incidenten register, ongevallen onderzoek.
Veiligheidsgedrag
Gedrag en veiligheid, orde en netheid (good housekeeping), struikelen, uitglijden en verstappen.
Taken, rechten, plichten en overleg
Taken, rechten en plichten van werkgevers en werknemers, VGM-overleg.
Gevaarlijke stoffen
Indeling en gevaren van gevaarlijke stoffen, betekenis van grenswaarden en reukwaarneming, monitoring en medisch onderzoek, specifieke gevaarlijke stoffen.
Brand en explosie
Gevaren voor brand en explosie, indeling van branden en bijbehorende blusmiddelen, blusmiddelen, handelen bij brand, explosiegevaarlijke omgeving.
Elektriciteit en straling
Gevaren van elektriciteit, veiligheidsmaatregelen bij het werken met elektriciteit, tijdelijk elektrisch materieel, statische elektriciteit.

Dit is een greep uit het aanbod. De VCA Groningen wordt afgesloten met een toets. De toets wordt afgenomen door een extern examenbureau. Vakles heeft hiervoor gekozen voor het NIKTA. De cursist krijgt een uur de tijd voor het examen.