Vergadercentrum Pand010
Vakles VCA cursus Rotterdam

Westblaak 33
Rotterdam,
Zuid-Holland
3012 KD

0229-268112

VCA cursus Rotterdam


Vakles recensies

De cursus duurt een dag (van 9.00u – 17.00u) en de prijs van €140,- is inclusief inclusief examen, certificaat, boek (in bruikleen) en lunch. U kunt het boek ook aanschaffen voor € 25,-. Het eerste herexamen gratis, daarna € 95,- (deze prijs is ook van toepassing bij uitsluitend examen doen). De VCA Basis cursus Amsterdam wordt gegeven op een dinsdag. Kijk hieronder voor alle cursusdatums tot en met december 2018.

Kies een datum en reserveer

Laden...

Hoe ziet de VCA cursus in Rotterdam eruit?

Tijdens de VCA cursus Rotterdam leren werknemers veilig te werken. In een omgeving waar wordt gewerkt met gevaarlijke stoffen en machines hebben werknemers te maken met veiligheidsrisico’s. Op bouwplaatsen en in fabrieken bestaat altijd het risico op een ongeluk. Werkgevers en werknemers zijn samen verantwoordelijk voor de veiligheid op de werkplek. Werkgevers dienen ervoor te zorgen dat werknemers weten wat hun werkzaamheden zijn, welke risico’s daaraan zitten en wat er is gedaan om die risico’s te minimaliseren. Werknemers moeten de veiligheidsvoorschriften kennen en daarnaar handelen. Werknemers moeten machines gebruiken zoals dat dat bedoeld is en hun persoonlijke beschermingsmiddelen (oftewel PGB’s) gebruiken.

De volgende werkzaamheden of omstandigheden op het werk kunnen risico’s en gevaar inhouden:

• Het werken met gevaarlijke stoffen
• Het werken met elektriciteit
• Het werken met gevaarlijke arbeidsmiddelen (bewegende middelen)
• Het werken in kou of hitte
• Het werken met hoge druk
• Het werken in een lawaaierige omgeving
• Het werken met stralingsbronnen
• Het werken op hoogte
• Graafwerkzaamheden

Gevaar voorkomen

Het spreekt voor zich dat ieder werkveld andere vaardigheden en kennis eist wat de veiligheid betreft. Veiligheid hangt voor een groot gedeelte af van kennis en kunde van de werknemer. Samen moeten werknemers en werkgevers werken aan een positieven veiligheidscultuur binnen de onderneming.

Tijdens een basis VCA training in Rotterdam leert u hoe u preventief kunt werken en daardoor gevaar voor u zelf, collega’s en andere aanwezigen kunt weg kunt nemen of zoveel mogelijk kunt minimaliseren. Kiest u voor de VCA cursus van Vakles, dan kiest u voor veiligheid!